Tapahtuman info

Perinteinen Paulintaival laturetki hiihdetään vuosittain, aina maaliskuun toisena sunnuntaina reitillä Lapinlahti - Kuopion Tahkovuori. Vuonna 2019 tapahtuman hiihtopäivä on su 10.3.2019

Tapahtuma on saanut nimensä vuonna 1938 Maastohiihdon maailman mestaruuden voittaneesta nilsiäläisestä Pauli Pitkäsestä, joka sittemmin nuorena miehenä haavoittui sodassa taistellessa isänmaan puolesta. Kotirintamalla vastoinkäymiset jatkuivat, hän haavoittui uudelleen kranaattionnettomuudessa Nilsiässä ja menehtyi lopulta Tarinaharjun sotasairaalassa Siilinjärvellä.

Laturetki on alusta alkaen järjestetty Lapinlahden kunnan ja Kuopion (aiemmin Nilsiän) kaupungin toimesta. Vuosittain hiihtäjiä on viitisen sataa, jotka nauttivat kauniista hiihtomaisemasta varta vasten laturetkeä varten tehdyllä ladulla, jolla koko matkan voi valintansa mukaan joko hiihtää vapaalla tai perinteisellä hiihtotavalla.
Tapahtuman paikallisjärjestäjät, Lapinlahden Veto, Varpaisjärven Vire ja LC Nilsiä / Syvärinseutu huolehtivat reitin raivauksesta ja tapahtuman turvallisesta kulusta tienylityspaikoilla ja makoisista mehu- ja ruokapaikkojen antimista reitin varrella.

Laturetkelle ei ilmoittauduta lainkaan etukäteen. Osallistumiskortit ostetaan lähtöaamuna lähtöpaikoilta, Lapinlahdella monitoimitalolta, joka on avoinna klo 7.30-9.30 ja Varpaisjärvellä koulukeskuksesta, joka on avoinna klo 8-14. Aikuisten kortti maksaa 30 € ja alle 16-vuotiaiden 10 €. Hinta sisältää yhden tunnin mittaisen kylpyläkäynnin Tahko SpaHotellissa heti hiihdon jälkeen ja kaikki osanottajat saavat erillisen muistolahjan hiihdetystä retkestä.
Laturetkellä maksutapana on ainoastaan käteinen. Liikuntasetelit ja kortit eivät kelpaa.

Vuosittain laturetkellä tullaan kontrolloimaan, että kaikilla hiihtäjillä on sekä ladulla ollessaan tapahtuman aikana, että mehu- ja ruokailuasemilla näkyvissä osanottomaksusta erikseen jaettava osanottotunniste.

Kunkin hiihtäjän tulee itse huolehtia omasta vakuutusturvastaan.

Matkat:

Lapinlahti - Varpaisjärvi 26 km.
Varpaisjärvi - Nilsiä 28 km.
Koko reitin pituus 54,7 km.

Huoltopaikkojen palvelut:

Lapinlahti, Ketunlenkin laavu, mehu
Ruokomäki mehu
Sutela mehu
Varpaisjärvi sauna ja ruoka (ruokana: mansikka- ja mustikkakeitto, voileivät: levite, juusto, kinkku, suolakurkkua, mehua ja kahvia)
Susitulli mehu
Reittiö mehu
Villa Tarpinen ruoka (ruokana: mansikka- ja mustikkakeitto, voileivät: levite, juusto, kinkku, suolakurkkua, mehua ja kahvia)
Tahko SpaHotel mehu ja sauna

Hiihtäjille on järjestetty maksullinen linja-autokuljetus, joka toimii seuraavasti:
(Hiihtäjien vaihtovaatteet kulkevat Lapinlahdelta ja Varpaisjärveltä Tahko Spa hotellin respaan)

Aamukuljetus

Linja n:o  1
7.30         Tahko SpaHotel
8.00         Varpaisjärvi / Keskuskoulu
8.30         Lapinlahti / Monari

Linja n:o 2
7.30         Nilsiä/ Linja-autoasema
7.50         Tahko SpaHotel
8.15         Varpaisjärvi / Keskuskoulu
8.40         Lapinlahti / Monari

Paluukuljetus

Linja n:o 1              14.30       Tahko SpaHotel (varaudutaan kahteen autoon)
Linja n:o 2              16.30       Tahko SpaHotel / latupartion saavuttua

Kuljetustaksat:
5 € puoli matkaa
10 € koko matka

Lisätietoja saa numeroista Hanna Heiskanen 0400 571 223/ hanna.heiskanen@lapinlahti.fi ja Juhani Savolainen 0447 482 364 / jussi.savolainen@kuopio.fi .

 

SPONSORIT

Lapinlahden kunta
Kuopion kaupunki